کیفیت محصولات غذایی طبیعی موضوعی است که در جامعه ما بسیار مورد توجه قرار گرفته است، به خصوص در مورد محصولات ارگانیک.
چندین ویژگی ارتقاء دهنده سلامتی آن ها تا حدی به حضور ترکیبات زیست فعال نسبت داده شده است که نقش مهمی در خواص حسی و عملکردی غذا دارند.
پاپریکا یا فلفل چیلی که یک پودر چاشنی قرمز با پاپریکا شهریار طعمی مشخص است که از خشک کردن و آسیاب کردن انواع خاصی از فلفل قرمز (Capsicum annuum L.) به دست می آید، یکی از پرمصرف ترین رنگ های خوراکی در کاربردهای آشپزی و صنعتی است.
رنگ قرمز تند و مشخص پاپریکا به دلیل محتوای بالای رنگدانه کاروتنوئیدی آن است که در هنگام رسیدن میوه تولید می شود، که جدا از رنگ دادن به غذا، فواید سلامتی مهمی را به همراه دارد.
میوه های فلفل دلمه ای پاپریکا دودی کادین کاروتنوئیدها از جمله کاروتن ها و زانتوفیل ها را در زمان بلوغ جمع می کنند.
محصولات (پودرهای خشک) تهیه شده از انواع مختلف فلفل دلمه ای حاوی سطوح مختلفی از کاروتنوئیدها هستند.
در آزمایشات تجربی با پودر پاپریکا، یازده کاروتنوئید منفرد شناسایی شد.
نتایج مشابهی در آزمایشها با استفاده از انواع مختلف چوب برای دود کردن میوههای پاپریکا مشاهده شد.
تولید گیاه ارگانیک بر محتوای کاروتنوئید در میوه های فلفل دلمه ای تأثیر می گذارد.
پس از فرآوری (ترشی) پاپریکا دودی خانگی میوه های فلفل دلمه ای ارگانیک، شکل سیس ایزومر افزایش یافت.
رابطه مشابهی در آزمایش حاضر به ویژه در محصولات ارگانیک مشاهده شد.
محتوای زانتوفیل در محصولات پودر پاپریکا بیشتر پاپریکا دودی به روش خشک کردن مورد استفاده برای تهیه محصول بستگی دارد.
پودر پاپریکا منبع خوبی از لوتئین است.
آزمایشات تجربی غلظت قابل توجهی بالاتری از لوتئین در نمونه های تولید شده ارگانیک نسبت به نمونه های معمولی پیدا کردند.
- منابع:
- تبلیغات: