از آنجایی که زعفران سحرخیز اصفهان بسیار گران است، تا حد زیادی توسط مواد افزودنی مانند کلاله ذرت و پرچم گلرنگ تقلب می شود که تجارت آن را پیچیده می کند.
زعفران از ایران عمدتاً توسط هند و اسپانیا وارد می شود. هند زعفران را از تولیدکنندگان پیشرو مانند ایران، اسپانیا و چین وارد می کند.
در سال 2018، هند 18.3 میلیون دلار به ارز ایالات متحده زعفران وارد کرد و به چهارمین واردکننده بزرگ جهان تبدیل شد.
در 30 تا 40 سال گذشته، تولید زعفران کاهش یافته است به جز در ایران که تولید آن افزایش یافته است.
بررسیهایی درباره جنبههای مختلف زعفران منتشر شده است، از جمله فناوری کشاورزی، پیشگیری از سرطان (Bhandari 2015)، فعالیت آنتیاکسیدانی، اثرات سمشناسی ترکیبات آن.
شیمی و کاربردها گلبرگ ها به عنوان یک هدف جدید دارویی (حسینی و همکاران 2018)، و خواص دارویی (رزک و همکاران 2017).
در این مقاله، مطالعات انجام شده در زمینه زعفران پس از سال 2008 با تمرکز بر جنبههای مختلف فناوریهای تولید زعفران، مدیریت پس از برداشت، تقلب، موارد استفاده و شیمی بررسی میشود.
زعفران یک گونه تک لپه ای است که از جنوب اروپا و جنوب غرب آسیا منشأ گرفته است. به دلیل سازگاری بالا که امکان کشت طولانی مدت آن را فراهم کرده است، به طور گسترده توزیع می شود.
زعفران از نظر طبقه بندی به صورت زیر طبقه بندی می شود:جنس کروکوس تقریباً 80 گونه در سراسر جهان را شامل می شود.
زعفران (Crocus sativus L.) از جمله این گونهها بهخاطر کلالههای آن که بهعنوان ادویهای با ارزش مورد استفاده قرار میگیرد، کشت میشود. در حال حاضر حدود 8 گونه در ایران به رسمیت شناخته شده است.